Reţetă de sezon. Salată de legume la borcan
An de an, toamna ne rezervăm timp pentru a pregăti conserve pentru sezonul rece. Dacă te numeri printre cei care umplu cămara cu borcane cu legume, îţi propunem o reţetă de salată la borcan.
Roşii, ceapă, ardei şi morcovi – din toate acestea poţi prepara o salată care vara este foarte simplu de făcut, dar ai putea să te bucuri de gustul ei şi iarna, când ardeii şi roşiile cu gust bun nu mai sunt la îndemână. Îţi arătăm cum să păstrezi la borcan savoarea anotimpului cald!
Ingrediente pentru 6-8 borcane
4 kg roșii
750 g ceapă
1 kg morcovi
1 kg ardei grași
usturoi
sare
Te-ar mai putea interesa: Zacuscă de dovlecei
Mod de preparare
Cureți morcovii și-i razi. Îndepărtezi cotorul ardeilor, semințele și-i toci fideluță. Cureți cepele și le tai solzișori, toci usturoiul mărunt, iar roșiile le feliezi. Amesteci toate legumele, adaugi sare, după gust, și le lași o jumătate de oră să se înmoaie, apoi pui legumele în borcane.
Presezi bine legumele și completezi, având grijă să nu lași spații goale.
Pui deasupra borcanelor folie din aluminiu, ca și cum ar fi niște capace și le dai la cuptor, la 190 °C, având grijă să fiarbă aproximativ o oră.
Vezi și: Ciuperci în oţet
Dacă s-a lăsat salata în borcane, ai grijă să completezi dintr-un alt borcan pentru a fi toate pline. Pui capacele și le lași să se răcească în pături, apoi le depozitezi într-un loc răcoros.
FOTO: Shutterstock