Reţetă de sezon. Supă-cremă de fasole verde
În zilele de iarnă, nimic nu e mai reconfortant decât o porţie generoasă de supă fierbinte. Îţi propunem o reţetă de supă de fasole verde!
Această supă de fasole verde este delicioasă, cremoasă și plină de arome. Dacă ai resturi de la mesele de sărbători, legume sau carne, va avea un gust și mai bun, iar o oală de supă nu durează niciodată mult s-o pregăteşti.
Această supă este perfectă pentru zilele libere. Vremea rece te îmbie să pui pe masă mâncăruri reconfortante. După toate prăjiturile și aperitivele de sărbători, această supă-cremă de fasole verde vine ca un balsam. Cremoasă și aromată, va satisface orice poftă culinară.
Dacă şi ţie îţi plac supele cu textură, pasează jumătate din cantitatea de legume fierte. Pentru a face acest lucru, transferă jumătate din supă într-un vas şi foloseşte un blender vertical. După ce ai pasat compoziţia, o transferi înapoi în oală. Legumele pasate vor da supei o textură catifelată, cuceritoare.
Ingrediente pentru 3 porții
1 kg fasole verde
2 cartofi
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
1 l supă clară de legume
100 ml smântână lichidă
sare
piper
40 ml ulei
Te-ar mai putea interesa: Reţetă de post. Supă de legume
Mod de preparare
Toci ceapa și o călești în ulei până când devine sticloasă. Adaugi apoi cățeii de usturoi pisați și-i lași un minut.
Adaugi fasolea verde spălată și tăiată bucăți, cartofii curățați și tăiați cubulețe și supa de legume, sare, după gust, acoperi și lași totul la fiert 20-25 de minute, până s-au înmuiat legumele.
Vezi și: Supă-cremă de roșii și ardei copți, săţioasă, perfectă pentru prânz
Dai deoparte și pasezi supa cu blenderul, apoi torni smântâna lichidă și mai condimentezi cu sare și piper, după gust.
FOTO: Shutterstock