Supă cremă de usturoi. Un preparat delicios şi hidratant
Chiar dacă este vară, nu înseamnă că eşti 100% protejat de infecţii respiratorii. Recent, s-a observat o creştere a cazurilor de Covid-19 de la o săptămână la alta, ajungând la aproximativ 690 faţă de 260 la începutul verii. Prin urmare, chiar şi în sezonul cald este indicat să-ţi susţii sistemul imunitar prin dietă. O supă cremă de usturoi ar putea fi ceea ce ai nevoie!
Indicate pentru o bună hidratare, supele, inclusiv cele sub formă de cremă, pot fi o alegere bună când vrei un preparat mai uşor, potrivit când este foarte cald. Supa cremă de usturoi nu-ţi ia mult timp s-o prepari şi este delicioasă. Pe lângă întărirea imunităţii sau grăbirea vindecării în caz de îmbolnăviri, usturoiul ajută şi la eliminarea toxinelor din organism, fiind o alternativă bună în curele de detoxifiere. Combatarea paraziţilor, ciupercilor şi microbilor din organism asigură o stare generală bună, o calitate superioară a vieţii şi longevitate.
Ştiai că, dacă este consumat pe termen lung, sub diverse forme, usturoiul poate reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL, numit şi colesterolul rău, în timp ce creşte nivelul de colesterol HDL sau bun. Cercetătorii au tras concluzia că acest efect poate fi atribuit alicinei din usturoi.
Ingrediente pentru două porţii
3 căpățâni de usturoi
700 ml supă clară de legume
1 ceapă
40 ml ulei
200 ml smântână pentru gătit
sare
piper
crutoane
Te-ar mai putea interesa: Pui pane cu sos de usturoi
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 170 °C. Cureți cățeii de usturoi de la două căpățâni, îi pui în folie de aluminiu și-i coci o jumătate de oră.
Toci ceapa și o caramelizezi în ulei, apoi adaugi cățeii de usturoi copți, cei cruzi curățați, supa de pui, sare și piper, după gust.
Vezi şi: Frigărui de creveți, cu usturoi şi lămâie
Lași să fiarbă o jumătate de oră, la foc mic. Pasezi supa cu blenderul, apoi adaugi smânâna pentru gătit și omogenizezi. O servești cu crutoane.
FOTO: Shutterstock