Reţetă de toamnă: Suc de roşii

1 71712 original jpg jpeg

Fă-ţi provizii pentru lunile de iarnă şi prepară-ţi un delicios suc de roşii. Reţeta este simplă, iar peste câteva luni, îl poţi folosi la prepararea mâncărurilor tale preferate.

Ai nevoie de

10 kg roşii

sare

zahăr

Preparare

Speli roşiile şi le tai în sferturi. Le dai prin maşina de tocat,iar sucul obţinut îl pui la fiert 30 de minute.

Spre sfârşit,adaugi câte o linguriţă de zahăr şi de sare pentru fiecare litru de suc. Torni sucul fierbinte în sticle şi le pui capace. Ai grijă ca sticlele să aibă o lamă de cuţit dedesubt sau să fie aşezate pe o tavă metalică,pentru a nu se sparge. Le dai cu totul la cuptor,la foc mic,o oră,apoi le laşi să se răcească.

Foto:Profimedia