Reţetă delicioasă: Brioşe cu mere

1 66399 original jpg jpeg

Când ai poftă de ceva dulce, brioşele pot fi un desert perfect. Într-o oră poţi să obţii zece brioşe, care vor dispărea probabil la fel de repede pe cât au fost preparate.

Ai nevoie de

Pentru brioşe

250 g făină

1 ou

1 praf de sare

1 plic praf de copt

1 linguriţă scorţişoară

300 g mere rase

100 g zahăr

80 ml ulei

1 pachet zahăr vanilat

250 ml lapte

Pentru crustă

50 g făină

90 g zahăr

90 g unt

60 g seminţe floarea-soarelui,tocate

1. Combini făina cu sarea,praful de copt,scorţişoara şi merele rase. În alt vas,mixezi oul,zahărul,vanilia şi laptele. Încorporezi în această compoziţie ingredientele din celălalt vas şi amesteci până se omogenizează.

2. Pentru crustă,amesteci toate ingredientele până obţii un aluat sfărâmicios. Torni compoziţia în forme,presari aluatul şi dai la cuptor aproximativ 30 de minute.