Reţetă delicioasă: Cremă de zahăr ars
Prepară o delicioasă cremă de zahăr ars. Este uşor de făcut si răcoritoare, perfectă pentru un desert în zilele calde.
Ingrediente necesare:
4 ouă
8 linguri cu vârf cu zahăr
2 linguri cu zahăr vanilinat
1/4 linguriţă sare
500ml lapte nefiert
Mod de preparare:
Folosim o cratiţă emailată cu pereţi înalţi (de 2 l sau 2,5 l) în care topim jumătatea din zahărul necesar. Când zahărul şi-a schimbat culoarea şi devine roşcat-auriu,mişcăm cratiţa că să-i acoperim pereţii cu zahăr topit. Separat facem o cremă din cele 4 ouă bătute ca pentru omletă împreună cu zahărul rămas,sare şi vanilia necesară,pentru care turnam încet laptele călduţ. Batem amestecul cu telul pentru omogenizare rapidă,ţinând vasul pe foc moale. Turnăm amestecul de ouă,zahăr şi lapte în cratiţa cu zahăr ars atunci când a început să se îngroaşe. Punem cratiţa aceasta într-un vas mai mare în care am turnat apă caldă şi le punem la cuptor până când crema se leagă şi se rumeneşte uşor.
O lăsăm în cuptor să se răcească,apoi o scoatem,o răsturnăm pe un platou şi o servim tăiată felii.