Reţetă delicioasă: Tartă cu fructe
Astăzi îţi propunem o reţetă gustoasă: o tartă cu fructe.
Ingrediente necesare:
100 g unt
250 g făină plus 2 linguri
1 ceaşcă de apă caldă sau lapte fierbinte
sare
1 ou
3-4 linguri de zahăr
150 g zahăr
3 ouă
5-6 linguri de lapte
1 lingură de zahăr vanilat
700 g căpşuni,caise,piersici,prune sau cireşe
Cum se prepară:
Facem o cremă omogenă din unt frecat cu zahărul şi gălbenuşul de ou. Adăugăm jumătate de linguriţă de sare fină,punem făina în ploaie şi albuşul bătut cu furculiţa. Amestecăm,turnăm apa caldă sau laptele fierbine,frământăm un aluat molicel,pe care-l lăsăm la rece cât timp pregătim crema şi fructele pentru umplutură.
Pregătim crema pentru tartă:frecăm galbenusurile cu zaharul folosind o lingura de lemn,adaugam laptele cate putin,omogenizam si parfumam cu vanilie. Punem vasul in care am facut crema pe o baie de abur (pe gura unei oale in care fierbe apa),batem cu telul sau amestecam cu lingura de lemn pana cand crema se ingroasă ca o smantana,o lasam deoparte.
Intindem aluatul pe plansetul infainat,atat de mare cat forma in care coacem tarta. Ungem forma cu unt,punem aluatul,coacem tarta 20 min,dupa care punem pe toata suprafaţa aluatului crema. Netezim cu lama cuţitului,punem forma in cuptor inca 20+25 min (la 180 C).
Scoatem tarta când s-a rumenit,punem deasupra fructele spalate,curatate,taiate jumatati sau sferturi. Taiem forme patrate sau rombice,servim cand s+a racit.