Reţetă delicioasă: Tort cu banane

1 67400 original jpg jpeg

Un tort cremos şi aromat, care va fi răsfăţul suprem după o zi încărcată, tort cu banane. Iată de ce ingrediente ai nevoie şi cât de simplu se prepară această reţetă:

De ce ai nevoie pentru tort cu banane

Pentru blat

1 cană făină

1 plic praf de copt

½ linguriţă oţet

5 linguri ulei

2 linguri pudră de cacao

5 ouă

1 cană zahăr tos

1 praf de sare

coaja de la o lămâie

Pentru cremă

1 l smântână dulce 32%

2 pahare zahăr pudră

1 plic întăritor de frişcă

3 banane

zeama de la o lămâie

Pentru glazură

100 g ciocolată cu lapte

100 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Pentru blat,amesteci făina cu praful de copt,stins cu puţin oţet,cu uleiul şi cu pudra de cacao. Separat,baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr tos şi cu sarea. Adaugi compoziţia de făină şi amesteci până se încorporează. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi le încorporezi în aluat. La final,presari şi coaja de lămâie. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit circa 40 de minute.

Pentru cremă,într-un bol adânc,mixezi smântâna rece,de la frigider,şi,după 3-5 minute,pui zahărul pudră. Mixezi în continuare şi adaugi şi întăritorul de frişcă.

Aşezi blatul răcit pe un platou şi-l acoperi un strat de banane tăiate rondele şi stropite cu zeamă de lămâie,apoi întinzi crema de frişcă.

Pentru glazură,pui,la foc mediu,frişca lichidă şi,când începe să fiarbă,stingi focul şi adaugi ciocolata ruptă în bucăţi. Omogenizezi compoziţia cu ajutorul unui tel şi o ţii la răcorit,apoi torni peste tort. La final,decorezi cu felii de banane şi-l dai la frigider minimum o oră înainte de a-l servi.