Reţetă delicios de răcoroasă: Tort cu fructe de kiwi
Prepară pentru cei dragi un tort delicios şi răcoros.
Ingrediente necesare:
Pentru blat:
200 g făină,
100 g unt,
2 linguri de zahăr,
răzătură de lămâie,
1 lingură cu praf de copt,
2 linguri cu zeamă de lămâie,
sare,
4 linguri cu vin alb
Pentru cremă:
1 lămâie,
500 g iaurt,
100 g zahăr pudră,
200 g frişcă,
6-8 kiwi
Mod de preparare:
Facem blat din:făina cernută,untul frecat omogen cu zahăr,vin,praf de copt stins cu zeamă de lămâie,răzătură de lămâie,puţină sare-amestecate în castron şi frământate împreună până obţinem un aluat neted. Lăsăm la rece 30 min,întindem foaia de aluat,coacem în formă rotundă,tapetată cu hârtie de copt.
După 20-25 min scoatem blatul,răcim,tăiem în două felii pe lat. Punem felia mai groasă pe platou rotund,acoperim cu crema obţinută din:iaurt amestecat cu zahăr pudră,zeamă de lămâie şi frişcă. Peste cremă punem partea de blat rămasă,decorăm cu felii subţiri de kiwi.
Acoperim tortul cu cremă,îl îmbrăcăm pe tot,apoi îl punem la rece,înainte de a-l servi tăiat în rază.