Reţetă: dulceaţă de tradafiri

1 68973 original jpg jpeg

Dulceaţa de trandafiri este delicioasă şi se prepară foarte simplu. Chiar dacă nu ai experienţă într-ale bucătăriei, nu ai cum să dai greş cu această reţetă.

Ingrediente de care ai nevoie:

250 g petale de trandafiri 

1 litru apă  

1/4 kg zahăr  

1/2 linguriţă sare de lămâie  

1 linguriţă zeamă de lămâie 

Cum se prepară:

Alege doar petalele proaspete şi rupe capătul alb sau taie cu foarfeca direct de pe tulpină. După ce le cureţi bine de polen,pune-le într-un castron şi freacă cu sarea de lămâie până capătă culoarea roşie. Dă apa la fiert împreună cu zahărul până scade puţin şi culege spuma care se formează deasupra. Apoi,adaugă petalele şi continuă fiertul la foc potrivit. Pune şi sucul de lămaie şi fierbe în continuare până se leagă siropul.    

Ai grijă să nu o fierbi prea mult,pentru că altfel se va carameliza,devenind uşor maronie. Petalele sunt prea sensibile pentru a suporta caramelizarea,aşa că rişti să compromiţi reţeta. Dulceaţa de trandafiri nu are nevoie să fie aromatizată suplimentar,dar dacă vrei,poţi adăuga puţină coajă rasă de lămâie. 

Nu mai trebuie decât s-o pui în borcane şi să te bucuri de parfumul fermecător şi de consistenţa perfectă a petalelor plutind în siropul rubiniu. Dulceaţa de trandafiri este foarte concentrată,aşa că o singură linguriţă servită cu un pahar de apă rece îţi va îndulci întreaga zi.

Info:doar anumite soiuri sunt suficient de parfumate pentru o dulceaţă cu adevărat excepţională,iar Rose de Rescht este un astfel de trandafir,pe care îl poţi găsi pe FamousRoses.eu. Are un pafum puternic şi plăcut,iar culoarea petalelor este de un roz spre roşu-purpuriu. Recente