Reţetă festivă delicioasă: Tort de căpşuni
Un tort aboslut delicios, ideal dacă ai o zi festivă în familie.
Ingrediente de care ai nevoie
Pentru blat:
400 g făină
2 ouă
100 ml ulei
100 ml lapte
1 plic praf de copt
150 g zahăr
3 linguri cacao
Pentru cremă:
700 g brânză proaspătă de vaci
300 g mascarpone
250 g zahăr
1 plic gelatină
300 g căpşuni
Mod de prepare
Freci ouăle cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi uleiul,în fir subţire,laptele şi,la final,făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Torni compoziţia într-o formă de tort şi o dai la cuptor până ce trece testul scobitorii,laşi blatul la răcit şi-l tai în jumătate.
Freci brânza de vaci,bine scursă,cu zahărul până capătă o consistenţă fină. Încorporezi crema de mascarpone şi gelatina,preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Tapetezi o formă înaltă cu folie alimentară şi pui un strat de căpşuni tăiate felii,apoi torni un strat de cremă şi o felie de blat. Aşezi pe marginile vasului căpşuni tăiate felii,un nou strat de cremă şi ultima felie de blat. Dai vasul la rece peste noapte,a doua zi îl răstorni şi îndepărtezi folia.
1 tort
Preparare 80’
Dificultate medie