Reţetă în paşi. Brioșe cu dovleac şi cremă de brânză

Aceste brioșe de casă sunt pline de aromele toamnei! Nimeni nu le poate rezista, de aceea sunt potrivite în special pentru cei care ocolesc dovleacul copt sau în preparate sărate.

image

Nu lăsa să treacă toamna aceasta fără să faci măcar o dată un desert cu dovleac! Temperaturile au scăzut, prin urmare cuptorul poate fi pus la treabă pentru a coace dulciuri de casă delicioase. Aceste brioșe au arome irezistibile de dovleac și condimente: scorţişoară, nucşoară, ghimbir. Mai mult, crema de brânză cu vanilie va face cu ochiul chiar şi celor mai capricioşi din casa ta. Aceste brioşe merg de minune la o cafea, dar şi la gustările de peste zi. Ai putea păstra câteva fără cremă pentru a le pune în pachetul pentru şcoală al copiilor. Sunt pufoase şi delicioase, chiar şi fără cremă.

Această rețetă este foarte simplu de făcut și ar fi foarte distractiv pentru cei mici să ajute. Cel mai bine, pune aluatul într-un singur bol. De asemenea, ai putea coace brioşele în forme mici sau într-o tavă specială căptuşită cu hârtie de copt.

Ingrediente pentru 12 brioşe

Pentru brioșe: 

125 g făină 

5 g praf de copt 

scorțișoară 

nucșoară 

pudră de ghimbir 

350 g dovleac plăcintar copt 

120 ml ulei 

100 g zahăr brun 

2 ouă 

sare 

esență de vanilie 

Pentru glazură: 

120 g unt 

240 g zahăr pudră 

220 g cremă de brânză 

esență de vanilie 

bomboane decorative, opțional 

Cum să faci brioşe cu dovleac

Pasul 1

image

Combini făina cu praful de copt, scorțișoară, nucșoară, sare și pudră de ghimbir, după gust. Descojești dovleacul și-l pasezi până capătă consistența unui piure. Mixezi piureul cu zahărul, ouăle, uleiul și esență de vanilie, după gust. La final încorporezi făina. 

Pasul 2

image

Încingi cuptorul la 175 °C. Pui hârtie de copt în formele de brioșe, pe care le umpli pe trei sferturi cu compoziție. Le dai la cuptor pentru 17-22 de minute, până trec testul scobitorii. Le scoți și le lași la răcorit. 

Pasul 3 

image

Mixezi untul, la temperatura camerei, cu zahărul pudră până capătă o consistență cremoasă, apoi încorporezi brânza și omogenizezi. La final, adaugi esență de vanilie, după gust, și mai mixezi un minut.  

Pasul 4 

image

Pui glazura în poș și decorezi brioșele. Dacă vrei, le poți orna cu bomboane. 

FOTO: Shutterstock