Reţeta zilei. Brioșe cu spanac, pentru un plus de energie

Ai în familie copii care acceptă cu greu să primească la masă ouă, spanac sau cartofi dulci? Aceste brioşe cu spanac sunt perfecte pentru a le include fără probleme în meniul lor!

image

Brioşele cu spanac ar putea să devină micul-dejun preferat al celor dragi. Este uşor și sănătos. Poţi pune spanac, cartofi dulci, brânză, legume, dar şi șuncă sau broccoli. Sunt perfecte dacă te grăbeşti să iei masa de dimineaţă, pentru pachetul de şcoală al copiilor, la gustările de peste zi.

Aceste brioşe mai au un avantaj: îţi dau un plus de energie. Spanacul a fost considerat de mult timp o plantă care sporeşte energia, vitalitatea și îmbunătățeşte calitatea sângelui, pentru că este bogat în fier. Cu toate acestea, nivelurile ridicate ale unui compus numit acid oxalic, găsit în mod natural în spanac, pare să inhibe absorbția mineralelor precum fierul, însă, prin preparare termică, se minimizează aceste efecte.

Cum aceste brioşe conţin şi cartofi dulci, aduc şi alte beneficii, precum protejarea creierului prin îmbunătăţirea memoriei, reducerea inflamațiilor și prevenirea efectelor radicalilor liberi. În general, dietele bogate în fructe, legume cu antioxidanți sunt asociate cu un risc cu 13% mai mic de declin mental și demență.

Ingrediente necesare pentru cinci porţii

300 g făină 

20 g bicarbonat de sodiu 

40 g spanac 

1 ceapă roșie 

100 g brânză feta 

2 ouă 

190 g iaurt grecesc 

200 g cartofi dulci, copți

50 g unt 

Te-ar mai putea interesa: Quiche cu ton şi spanac, pentru un prânz savuros

Mod de preparare

Amesteci făina cu bicarbonatul. Toci spanacul, ceapa roșie și fărâmițezi brânza feta.

Combini iaurtul cu ouăle, untul topit și omogenizezi. Adaugi spanacul, ceapa și brânza, apoi făina și, la final, cartoful dulce făcut piure.

Vezi şi: Cum te ajută spanacul să slăbeşti

Omogenizezi compoziția și o pui în forme de brioșe tapetate. 

Le dai la cuptor, la 180 °C, 25-30 de minute. 

FOTO: Shutterstock