Reţetă în paşi. Doner kebab de casă

Cel mai bun doner kebab este cel de casă pe care îl prepari aşa cum îţi doreşti. Este o specialitate care place tuturor. Chiar și copiii sunt pasionați de kebab de pui de casă.

image

Carnea de pasăre folosită pentru prepararea acestui kebab de casă este ușoară, cu un conținut caloric mai mic în comparație cu alte tipuri de cărnuri din care se face kekab, cum ar fi mielul sau vita, la care se adaugă multe sosuri. Este o specialitate care îi place tuturor. Chiar și copiii sunt pasionați de kebab de pui de casă. Carnea este ușoară, cu un conținut caloric mai mic în comparație cu mâncarea clasică de stradă făcută cu miel, vită și multe sosuri.

În anumite privințe, această rețetă de doner kebab de pui este foarte asemănătoare cu Gyrosul de pui grecesc, prin faptul că este un pui aromat servit într-o pită, alături de un sos de iaurt. Cu toate acestea, în loc să-l servească cu sos Tzatziki cu castraveți, doner kebab de pui este servit cu un sos de iaurt asezonat cu mult usturoi proaspăt și lămâie.

Info

Kebabul este un fel de mâncare originar din Orientul Mijlociu sau din Asia Centrală care combină în mod obișnuit bucăți mici de carne, cum ar fi carnea de miel sau vită, preparate la grătar, cu legume. Döner kebab a cărui denumire provine din limba turcă şi înseamnă „carne rotativă”, este un preparat similar cu şaorma arăbească sau gyros-ul grecesc: carnea este feliată și prăjită, apoi tăiată și servită în pită.

Ingrediente pentru două porţii

4 lipii

1 piept de pui fiert

1 ardei galben

1 ardei roșu

100 g brânză

1 ceapă

100 ml iaurt de băut

1 cățel de usturoi

pătrunjel

boia de ardei iute și dulce

sare

Te-ar mai putea interesa: Ce este şi cum se prepară balik ekmek, o celebră mâncare stradală din Istanbul

Mod de preparare

Pas 1

Amesteci iaurtul de băut cu boia de ardei iute și dulce, după gust, adaugi cățelul de usturoi pisat, sare și pătrunjel tocat, după gust. Toci pieptul de pui, ceapa și ardeii, apoi razi brânza.

Vezi și: Kebab pe grătar. Cum să-l prepari rapid

Pasul 2

Amesteci ardeii cu ceapa. Iei prima lipie și o ungi din belșug cu sos de iaurt, iar deasupra pui un strat de ardei și unul de piept de pui.

Pasul 3

Presari deasupra brânza, apoi împăturești bine kebabul.

Pasul 4

Încingi uleiul în tigaie și rumenești fiecare kebab pe ambele părți, cinci minute.



Recente

Tocanita de legume libaneza cu naut  Sursa foto shutterstock 2282965227 jpg
Semne ca parul nu este spalat suficient  Sursa foto shutterstock 2439069399 jpg
Gestionarea bugetului în timpul sezonului rece  3 tipuri de cheltuieli la care ar trebui să fii foarte atent în sezonul de toamnă iarnă jpg
shutterstock 2466127937 jpg
1(1) jpg
Metode sa ti schimbi microbiota si sa slabesti  Sursa foto shutterstock 2490801099 jpg
Biscuiti cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 164248004 jpg
mic dejun  foto   Shutterstock jpg
Supa de peste si fructe de mare  Sursa foto shutterstock 1649259706 jpg
shutterstock 1706381020 jpg
Biscuiti cu migdale  Sursa foto shutterstock 397045621 jpg
clickpentrufemei ro (16) jpg
Exercitii pentru mobilitate  Sursa foto shutterstock 2503715157 jpg
shutterstock 2389084967 jpg
Biscuiti cu cafea  Sursa foto shutterstock 123816595 jpg
shutterstock 2003468705 jpg
shutterstock 1150416335 jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
Pilaf de vinete  Sursa foto shutterstock 1533460418 jpg
shutterstock 2322448153 jpg