Reţetă în paşi. Doner kebab de casă

Cel mai bun doner kebab este cel de casă pe care îl prepari aşa cum îţi doreşti. Este o specialitate care place tuturor. Chiar și copiii sunt pasionați de kebab de pui de casă.

image

Carnea de pasăre folosită pentru prepararea acestui kebab de casă este ușoară, cu un conținut caloric mai mic în comparație cu alte tipuri de cărnuri din care se face kekab, cum ar fi mielul sau vita, la care se adaugă multe sosuri. Este o specialitate care îi place tuturor. Chiar și copiii sunt pasionați de kebab de pui de casă. Carnea este ușoară, cu un conținut caloric mai mic în comparație cu mâncarea clasică de stradă făcută cu miel, vită și multe sosuri.

În anumite privințe, această rețetă de doner kebab de pui este foarte asemănătoare cu Gyrosul de pui grecesc, prin faptul că este un pui aromat servit într-o pită, alături de un sos de iaurt. Cu toate acestea, în loc să-l servească cu sos Tzatziki cu castraveți, doner kebab de pui este servit cu un sos de iaurt asezonat cu mult usturoi proaspăt și lămâie.

Info

Kebabul este un fel de mâncare originar din Orientul Mijlociu sau din Asia Centrală care combină în mod obișnuit bucăți mici de carne, cum ar fi carnea de miel sau vită, preparate la grătar, cu legume. Döner kebab a cărui denumire provine din limba turcă şi înseamnă „carne rotativă”, este un preparat similar cu şaorma arăbească sau gyros-ul grecesc: carnea este feliată și prăjită, apoi tăiată și servită în pită.

Ingrediente pentru două porţii

4 lipii

1 piept de pui fiert

1 ardei galben

1 ardei roșu

100 g brânză

1 ceapă

100 ml iaurt de băut

1 cățel de usturoi

pătrunjel

boia de ardei iute și dulce

sare

Te-ar mai putea interesa: Ce este şi cum se prepară balik ekmek, o celebră mâncare stradală din Istanbul

Mod de preparare

Pas 1

Amesteci iaurtul de băut cu boia de ardei iute și dulce, după gust, adaugi cățelul de usturoi pisat, sare și pătrunjel tocat, după gust. Toci pieptul de pui, ceapa și ardeii, apoi razi brânza.

Vezi și: Kebab pe grătar. Cum să-l prepari rapid

Pasul 2

Amesteci ardeii cu ceapa. Iei prima lipie și o ungi din belșug cu sos de iaurt, iar deasupra pui un strat de ardei și unul de piept de pui.

Pasul 3

Presari deasupra brânza, apoi împăturești bine kebabul.

Pasul 4

Încingi uleiul în tigaie și rumenești fiecare kebab pe ambele părți, cinci minute.



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg