Reţetă inedită: Praz umplut cu pate

1 70625 original jpg jpeg

Chef Horia Vîrlan recomandă o reţetă gustoasă de praz, ce se pregăteşte foarte uşor.

Ingrediente pentru 4 persoane:

4-6 fire de praz de dimensiune medie

2 cutii de pate de ficat de porc/pui/gâscă (la alegere)

O lingură de smântână fermentată

O linguriţă de sare

O jumătate de linguriţă de piper negru măcinat

Mod de preparare:

Tăiaţi prazul în bucăţi de 6-7 cm,apoi spălaţi-le şi fierbeţi în apă cu sare doar bucăţile albe. Pe cele verzi le veţi folosi la un alt preparat,deoarece sunt tari. După ce s-au fiert bucăţile de praz,scoateţi-le într-un vas cu apă rece şi eliminaţi mijlocul,formând tubuleţe din restul foilor.

Mixaţi foarte bine pateul cu smântâna,folosind un robot cu tel şi,folosind un spriţ sau o linguriţă mică,umpleţi tuburile de praz fără a le forţa,ca să nu se spargă.

Serviţi tuburile de praz umplute alături de felii de pâine fripte pe grătar şi de o salată din ardei copt aromat cu oţet balsamic.