Reţeta pe care trebuie s-o pregăteşti pentru toată familia în weekend: Clătite cu spanac
Aceste clătite nu sunt doar gustoase, ci şi sănătoase. Pot fi un mic-dejun consistent, iar cei mici nu vor mai face mofturi când vine vorba de spanac.
Ingrediente
300 g făină
3 ouă
1 plic praf de copt
½ linguriţă sare
200 g spanac congelat
350 ml lapte
ulei, pentru uns
Laşi spanacul la decongelat, apoi în pui în blender şi îl mixezi până devine un piure fin. Încorporezi ouăle şi laptele şi continui să mixezi. Torni compoziţia într-un castron, adaugi făina amestecată cu sarea şi cu praful de copt şi amesteci cu un tel pară. Dacă aluatul ţi se pare prea subţire, mai adaugi puţină făină. Trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase, care curge.
Ungi o tigaie antiaderentă cu puţin ulei, formezi clătite de dimensiunea dorită şi le rumeneşti pe ambele părţi. Le serveşti calde, cu ou poşat, cu iaurt sau cu brânză rasă.
FOTO Shutterstock