Reţetă piept de curcan în sos de lămâie, muştar şi vin

1 84694 original jpg jpeg

Dacă te-ai săturat de porc, pui sau vită, poţi încerca şi carnea de curcan. Este sănătoasă, ajută la slăbit şi la un somn mai bun. Azi îţi prezentăm o reţetă piept de curcan în sos de lămâie, muştar şi vin.

Reţetă piept de curcan în sos

Ingrediente reţetă piept de curcan în sos:

  • piept de curcan – 1 kg
  • zeama de la doua lamai mari
  • ulei de masline 100 ml
  • mustar frantuzesc 2 linguri (55 g)
  • cimbru 2 lingurite rase
  • busuioc 2 lingurite rase
  • usturoi 6 catei
  • vin alb 150 ml
  • sare, piper

Preparare reţetă piept de curcan în sos:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius.

Se spală pieptul de curcan şi se curăţă de grăsime sau pieliţă. Se crestează pe alocuri, se freacă cu sare şi piper, apoi se pune într-un vas Jena.

Se amestecă într-un bol muştarul franţuzesc cu boabe, uleiul de măsline şi usturoiul pisat. Se amestecă bine de tot.

Mai adăugaţi cimbrul si busuiocul, sucul de lămâie şi vinul. Se amestecă sosul din nou şi apoi se adaugă peste pieptul de curcan.

Vasul se acoperă cu o folie de aluminiu şi se bagă la cuptor. Dupa 25 de minute, micşoraţi focul la 180 grade şi lăsaţi însă 25 de minute. Scoate-ţi folia pentru a se rumeni carnea.

După alte 15 minute, se scoate carnea şi se lasă puţin să stea. Carnea se pune pe farfurie şi sosul într-o sosieră. Poftă bună!

Sursa: casepractice.ro