Reţetă rapidă de paste cu sos pesto şi dovlecei

Dacă ţii dietă şi vrei să-ţi pregăteşti ceva rapid de mâncare, pastele pot fi o opţiune minunată pentru masa de prânz. Odată ce ai toate ingredientele pregătite, ai nevoie de doar 15 minute pentru a le găti.
Ai nevoie de:
-500 de grame de spagheti-2 dovlecei-2 căţei de usturoi tocaţi-4 linguri de ulei de măsline-2 linguri de suc de lămâie-½ de linguriţă de ardei iute-parmezan ras-5-6 roşii cherry-frunze de busuioc-piper-sare
Citeşte şi:Paste rigatoni în sos din şunculiţă ţărănească şi roşii coapte
Mod de preparare: Sosul pesto
Spală frunzele de usturoi şi pune-le în vasul blenderului împreună cu jumătate din usturoiul tocat şi procesează-le până devin o pastă groasă. Adaugă 2 linguri de ulei de măsline,parmezanul ras şi sucul de lămâie peste amestec şi blenduieştele din nou. Adaugă sare şi piper după gust. Sosul pesto este gata!
Pastele
Pune
în apa fierbinte. După ce fierb,de scurgi de apă şi le laşi în oală. Ia o tigaie,pune în ea uleiul de măsline,usturoiul rămas,pudra de ardei iute,roşiile cherry tăiate pe jumătate,sarea şi piperul. Lasă-le la foc mic până când usturoiul devine auriu.
Spală şi descojeşte dovleceii,apoi feliază-i. Adaugă-le în tigaie cu celelalte ingrediente şi amestecă cu o lingură. Adaugi sosul de pesto şi pastele şi amestecă-le iar. Ia tigaia de pe foc şi pune în farfurie pastele cu sos pesto şi dovlecei. Asta este tot.