Reţetă sarmale de post. Uşor de preparat, extrem de delicioase!

Dacă ţii post şi ai poftă de o porţie de sarmale cu mămăliguuţă, poţi încerca această reţetă de sarmale de post, extrem de delicioase!
Reţetă sarmale de post - ingrediente
20 foi varză murată
500 g varză murată tăiată subţire
frunze de dafin
lingură condimente, boia de ardei şi chili
3 cepe mari
5 căţei de usturoi
300 g dintr-un amestec de orez, hrişcă şi quinoa pe care le puneţi în 200 ml de apă fierbinte şi se lasă să absoarbă toată apa
300 g ciuperci champinion
2 morcovi
500 ml de sos de tomate
Reţetă sarmale de post - mod de preparare
Pregătiţi compoziţia pentru sarmale – orez, hrişcă, quinoa, 2 cepe tăiate mărunt, 2 căţei de usturoi, condimentele, ciupercile tăiate foarte mărunt. Amestecaţi totul şi împachetaţi sarmalele. Aşezaţi în vas în straturi restul de ceapă tocată, condimentele, usturoiul, varza tocată, un rând de sarmale, unul de varză tocată. Puneţi apa doar cât să acopere sarmalele.
Deasupra puneţi cei 2 morcovi tăiaţi în bucăţi mari. Începeţi gătitul la o temperatură ridicată până ajunge termocontrolul în partea verde şi se ridică butonul roşu de siguranţă (aprox.5 min.). Apoi reduceţi sursa de caldură la minim şi gătiţi 15 minute la foc mic, sub presiune. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi să se odihnească 10 minute, timp în care presiunea coboară şi se poate deschide în siguranţă.
Sarmalele sunt fierte în 20 min (în mod normal ar necesita 2-3 ore de fiert la foc uşor ). Morcovii îi veţi zdrobi şi amesteca cu sosul de roşii pe care îl turnaţi în vas pentru a obţine un sos gros. Când pregătim sarmale cu carne, înlocuim amestecul de orez cu carne tocată şi respectăm acelaşi mod de preparare.