Reţetă simplă de desert. Ruladă cu scorţişoară şi nucă

Îmbogăţeşte-ţi lista de deserturi pe care cei dragi ţie le adoră cu această rețetă ușoară de ruladă cu nuci şi scorţişoară! Este comun în patiseriile europeene şi poartă o mulțime de denumiri de la ruladă Kolachi, până la ruladă cu nuci maghiară sau slovacă.

image

Pentru a te bucura de rulade delicioase cu nuci ai putea să laşi la cuptor nucile pentru câteva minute, apoi să le macini. Folosește un robot de bucătărie pentru a măcina nucile. Această rețetă necesită nuci măcinate fin, așa că mărunţirea acestora cu un cuţit nu va fi suficientă. Un blender îţi va ușura măcinarea. De asemenea, ai putea adăuga coaja de portocală în umplutură pentru a avea o aromă subtilă de citrice care să contrabalanseze dulceața umpluturii de nuci. Înainte de coacere, foloseşte o furculiță sau bețișoare pentru a face câteva găuri în aluat. Astfel, se va elibera o parte din aburul din interior şi rulourile vor rămâne uniforme.

Un alt sfat pentru a obţine rulouri reuşite este să ungi aluatul rulat cu ou bătut pentru a avea un aspect auriu. Amestecă unul sau două ouă cu o lingură de apă într-un castron mic. După amestecare, foloseşte o pensulă de patiserie şi unge aluatul.

După ce rulada s-a copt şi răcit, în loc de un simplu strat de zahăr pudră, ai putea întinde o glazură dulce. Dacă îţi doreşti un plus de dulceață, prepară o glazură albă din 200 de grame de zahăr pudră, trei linguriţe de lapte și o linguriţă de esenţă de vanilie. Le amesteci până se omogenizează şi acoperi rulada cu glazura aceasta.

Ingrediente pentru 10-12 porţii

1 cub drojdie proaspătă

200 g zahăr

200 ml lapte

500 g făină

4 ouă

esenţă de rom

1 vârf de cuţit sare

150 g unt

Pentru umplutură:

200 g nucă măcinată

250 ml lapte

80 g zahăr

esenţă de rom

1 linguriţă scorţişoară

1 lingură cacao

1 ou, pentru uns

zahăr pudră

Te-ar mai putea interesa: Desert uşor şi elegant. Ruladă de bezea cu fistic

Mod de preparare

Dizolvi drojdia cu o lingură de zahăr în puţin lapte călduţ. Pui maiaua în făina cernută şi o laşi la dospit la loc cald, circa 20 de minute.

Mixezi ouăle cu zahărul rămas, apoi cu esenţa şi sarea. Încorporezi maiaua, făina şi laptele cald. Frămânţi bine pentru omogenizare. La final, înglobezi untul topit. Acoperi şi-l laşi la dospit până îşi dublează volumul.

Vezi şi: Ruladă cu gem de căpşuni. Bonus: sfaturi să obţii un desert elegant şi pufos

Pentru umplutură, amesteci nuca, laptele, zahărul, cacaua, scorţişoara şi esenţa. Întinzi aluatul pe masa de lucru unsă cu ulei. Acoperi foaia cu umplutură, în strat uniform şi rulezi.

Transferi rulada într-o tavă tapetată şi o laşi la crescut o jumătate de oră. O ungi cu oul bătut şi introduci tava în cuptor 45 de minute. După coacere şi răcire, ornezi cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg