Reţetă simplă de desert. Ruladă cu scorţişoară şi nucă

Îmbogăţeşte-ţi lista de deserturi pe care cei dragi ţie le adoră cu această rețetă ușoară de ruladă cu nuci şi scorţişoară! Este comun în patiseriile europeene şi poartă o mulțime de denumiri de la ruladă Kolachi, până la ruladă cu nuci maghiară sau slovacă.

image

Pentru a te bucura de rulade delicioase cu nuci ai putea să laşi la cuptor nucile pentru câteva minute, apoi să le macini. Folosește un robot de bucătărie pentru a măcina nucile. Această rețetă necesită nuci măcinate fin, așa că mărunţirea acestora cu un cuţit nu va fi suficientă. Un blender îţi va ușura măcinarea. De asemenea, ai putea adăuga coaja de portocală în umplutură pentru a avea o aromă subtilă de citrice care să contrabalanseze dulceața umpluturii de nuci. Înainte de coacere, foloseşte o furculiță sau bețișoare pentru a face câteva găuri în aluat. Astfel, se va elibera o parte din aburul din interior şi rulourile vor rămâne uniforme.

Un alt sfat pentru a obţine rulouri reuşite este să ungi aluatul rulat cu ou bătut pentru a avea un aspect auriu. Amestecă unul sau două ouă cu o lingură de apă într-un castron mic. După amestecare, foloseşte o pensulă de patiserie şi unge aluatul.

După ce rulada s-a copt şi răcit, în loc de un simplu strat de zahăr pudră, ai putea întinde o glazură dulce. Dacă îţi doreşti un plus de dulceață, prepară o glazură albă din 200 de grame de zahăr pudră, trei linguriţe de lapte și o linguriţă de esenţă de vanilie. Le amesteci până se omogenizează şi acoperi rulada cu glazura aceasta.

Ingrediente pentru 10-12 porţii

1 cub drojdie proaspătă

200 g zahăr

200 ml lapte

500 g făină

4 ouă

esenţă de rom

1 vârf de cuţit sare

150 g unt

Pentru umplutură:

200 g nucă măcinată

250 ml lapte

80 g zahăr

esenţă de rom

1 linguriţă scorţişoară

1 lingură cacao

1 ou, pentru uns

zahăr pudră

Te-ar mai putea interesa: Desert uşor şi elegant. Ruladă de bezea cu fistic

Mod de preparare

Dizolvi drojdia cu o lingură de zahăr în puţin lapte călduţ. Pui maiaua în făina cernută şi o laşi la dospit la loc cald, circa 20 de minute.

Mixezi ouăle cu zahărul rămas, apoi cu esenţa şi sarea. Încorporezi maiaua, făina şi laptele cald. Frămânţi bine pentru omogenizare. La final, înglobezi untul topit. Acoperi şi-l laşi la dospit până îşi dublează volumul.

Vezi şi: Ruladă cu gem de căpşuni. Bonus: sfaturi să obţii un desert elegant şi pufos

Pentru umplutură, amesteci nuca, laptele, zahărul, cacaua, scorţişoara şi esenţa. Întinzi aluatul pe masa de lucru unsă cu ulei. Acoperi foaia cu umplutură, în strat uniform şi rulezi.

Transferi rulada într-o tavă tapetată şi o laşi la crescut o jumătate de oră. O ungi cu oul bătut şi introduci tava în cuptor 45 de minute. După coacere şi răcire, ornezi cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tort de bezea  Sursa foto shutterstock 1717705807 jpg
shutterstock 1926666809 jpg
shutterstock 2182507759 jpg
Paste cu somon si sos pesto  Sursa foto shutterstock 2072087981 jpg
shutterstock 459134560 jpg
shutterstock 1909404049 jpg
shutterstock 2489033395 jpg
shutterstock 2401524207 jpg
b038ea69 ee3f 0217 15a6 d6e5ff90b47d jpg
Tort cu crema de branza, caramel si alune  Sursa foto shutterstock 2174052631 jpg
Bucura te de un zambet perfect cu fatete dentare  Pretul tratamentului un motiv in plus jpg
Activitati care iti reduc varsta biologica  Sursa foto shutterstock 2158025595 jpg
Ciorba de perisoare de curcan  Sursa foto shutterstock 2396590307 jpg
shutterstock 2165596469 jpg
ClickPentruFemei (2) (4) jpg
Tarta cu merisoare si bezea  Sursa foto shutterstock 223955176 jpg
oțet de mere  foto   Shutterstock jpg
Cum maresti eficienta suplimentului de Omega 3 Sursa foto Pixabay  pills 3151089 1280 jpg
Supa de fasole  Sursa foto shutterstock 1036463935 jpg
mănuși  foto   Shutterstock jpg