Reţetă super delicioasă: Cheesecake cu căpşuni
Pentru că sezonul căpşunilor este abia la început ai timp suficient să pregăteşti deserturi cau aceste fructe aromate. Poţi începe cu acest cheesecake de căpşuni.
De ce ai nevoie pentru cheesecake cu căpşuni
Pentru blat
400 g biscuiţi cu cacao,simpli
50 g unt
2 linguri zahăr
Pentru umplutură
250 g cremă de brânză
200 g zahăr
3 linguri făină
1 praf de sare
4 ouă
2 gălbenuşuri
1 linguriţă esenţă de vanilie
50 g smântână
Pentru glazură
400 g căpşuni
2 linguri zahăr
1 lingură amidon
Cum se prepară cheesecake cu căpşuni
Dai drumul la cuptor. Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi zahărul. Tapetezi o formă rotundă cu acest blat,presând bine cu degetele. Dai blatul deoparte.
Separat,baţi crema de brânză cu zahărul făina şi sarea. Adaugi ouăle,unul câte unul,şi gălbenuşurile. Încorporezi esenţa de vanilie şi smântâna. Torni umplutura peste blat,o nivelezi şi dai prăjitura la cuptor până ce crema de brânză se rumeneşte. Laşi să se răcească,după care dai tava la frigider 2-3 ore.
Pasezi jumătate din cantitatea de căpşuni şi le treci printr-o strecurătoare. Pui pe foc piureul împreună cu zahărul şi amidonul. Ţii până se îngroaşă,amestecând constant,apoi laşi la răcorit. Torni piureul peste prăjitură,iar deasupra decorezi cu căpşunile rămase. Dai din nou la rece.
Sursa foto http://www.barbarabakes.com