Reţeta zilei: Budincă de pâine cu prune
Când nu mai ştii ce desert să prepari,îţi recomandăm acest deliciu cu prune.
Ai nevoie de
10 felii pâine
8-10 prune
300 g smântână
4 ouă
150 g zahăr
100 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
50 g unt
50 g fulgi de migdale,opţional
zahăr pudră
Mod de preparare
Speli prunele,le scoţi sâmburii,le tai jumătăţi şi le aşezi cu scobitura în sus într-o tavă tapetată. Pui în fiecare jumătate câte o linguriţă de zahăr şi dai tava la cuptor 15-20 de minute,până când prunele încep să-şi lase sucul. Scoţi tava din cuptor. Ungi fiecare felie de pâine cu unt.
Baţi ouăle cu zahărul rămas până când acesta din urmă se dizolvă. Amesteci laptele cu smântâna şi esenţa de vanilie. Încorporezi treptat ouăle bătute şi omogenizezi. Pui un strat de felii de pâine într-o tavă tapetată şi torni jumătate din cantitatea de cremă de vanilie,aşezi prunele,iar deasupra pui feliile de pâine rămase. Torni restul de cremă şi dai tava la cuptor până când se rumeneşte budinca.
O laşi la răcorit,presari zahăr pudră şi,dacă vrei,fulgi de migdale prăjiţi.