Reţeta zilei: Cea mai gustoasă plăcintă cu mere

Secretul aceste reţete de plăcintă cu mere sunt seminţele de pin, care, de îndată ce se prăjesc, îi oferă desertului un gust deosebit.
De ce ai nevoie
Pentru aluat
500 g făină
200 ml lapte
1 plic drojdie uscată
100 g zahăr
1 praf de sare
2 ouă
75 ml ulei
2 plicuri zahăr vanilat
coaja de la 1 lămâie
Pentru umplutură
1 kg mere
2 linguri ulei
75 g zahăr
1 lingură griş
1 ou,pentru uns
50 g seminţe de pin,opţional
Cum se prepară
Dizolvi drojdia în puţin lapte cald,2 linguri făină şi o lingură de zahăr. Freci până când obţii o pastă şi laşi maiaua să crească 10-15 minute. O pui peste făina cernută,adaugi restul de lapte,zahărul,uleiul,sarea,ouăle,coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Frămânţi până când obţii un aluat elastic,pe care-l laşi să crească.
Cureţi merele,le dai prin răzătoare şi le căleşti în ulei împreună cu zahărul. Când scade sucul,dai deoparte,pui grişul şi omogenizezi.
Întinzi două foi din aluat,aşezi pe fiecare,într-o margine,jumătate din piure,seminţele de pin şi acoperi cu restul foii. Aşezi plăcintele într-o tavă tapetată şi le ungi cu ou. Le dai la cuptor până când se rumenesc.
































