Reţeta zilei: Cele mai gustoase clătite picante
Cine spune că acest preparat este bun doar pentru desert, nu a gustat până cum clătitele picante cu carne tocată şi ketchup.
Ai nevoie de
Pentru clătite
300 g făină
550 ml lapte
3 ouă
1 praf de sare
2 linguri unt
1 lingură ulei
Pentru umplutură
500 g carne de vită tocată
1 ceapă
½ ardei
½ praz
300 g roşii pasate
150 ml vin roşu
2 linguri ulei
1 l supă de vită
sare
piper
boia de ardei iute,după gust
Pentru decor
ketchup
ceapă verde
Cum se prepară
Combini laptele cu ouăle,adaugi untul topit,făina şi sarea. Amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe şi dai aluatul la frigider 30 de minute. Ungi tigaia cu ulei şi coci clătitele.
Pentru umplutură,toci ceapa şi prazul şi le căleşti în ulei până când devin sticloase. Pui carnea tocată şi o laşi pe foc până când scade zeama lăsată,amestecând constant. Torni supa şi vinul,condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă. Când s-a evaporat lichidul,pui roşiile,ardeiul tocat şi boia de ardei după gust. Mai ţii pe foc câteva minute,apoi dai deoparte şi laşi la răcorit.
Umpli clătitele,le rulezi şi le aşezi într-o tavă tapetată. Le ţii la cuptor,încălzit în prealabil,15-20 de minute.
Serveşti clătitele cu ketcup şi ceapă verde tocată.