Reţeta zilei: Clătite la cuptor

Ţi-e poftă de clătite? Ce-ai zice ca de această dată să le umpli cu brânză şi spanac? Sunt un deliciu!
Ai nevoie de
Pentru aluat
2 ouă
500 ml lapte
250 g făină
1 praf de sare
2 linguri ulei
Pentru umplutură
200 g brânză de vaci bine scursă
2 linguri cu smântână
1 legătură ceapă verde
300 g spanac
sare
piper
2 roşii
1 lingură ulei
50 g caşcaval
Mod de preparare
Baţi ouăle cu laptele,încorporezi făina şi un praf de sare. La final trebuie să obţii un aluat de consistenţa unei smântâni grase,pe care-l dai la frigider 30 de minute. Ungi tigaia cu ulei şi prepari clătitele.
Mixezi brânza de vaci bine scursă cu sare şi piper,adaugi spanacul tocat,smântâna,cepele tocate şi omogenizezi. Umpli clătitele,le rulezi şi le feliezi. Ungi o formă cu ulei şi aşezi feliile de clătite. Toci roşiile şi le pui peste clătite. Razi caşcavalul şi dai tava la cuptor până când se rumenesc clătitele.
































