Reţeta zilei: Prăjitură cu căpşuni şi frişcă

1 69892 original jpg jpeg

Un desert numai bun de preparat cât încă se mai găsesc căpşuni piaţă, prăjitură cu frişcă şi căpşuni.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu frişcă

Pentru blat

200 g făină

1 ou

100 g zahăr

75 ml ulei

75 ml lapte

1 lingură praf de copt

Pentru umplutură

1 kg căpşuni

1 plic gelatină

300 g frişcă

1 plic întăritor pentru frişcă

Cum se prepară prăjitură cu frişcă

Freci zahărul cu oul,încorporezi uleiul,în fir subţire,laptele,făina şi praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până ce trece testul scobitorii,apoi laşi blatul la răcorit.

Speli căpşunile,le scurgi şi le pasezi. Treci piureul printr-o sită,pentru a îndepărta excesul de suc,şi-l amesteci cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Întinzi piureul peste blat şi dai prăjitura la frigider 2-3 ore,baţi frişca cu întăritorul şi o decorezi.

1 tavă

Preparare 70’

Dificultate medie