Reţeta zilei: Prăjitură cu căpşuni şi frişcă

Un desert numai bun de preparat cât încă se mai găsesc căpşuni piaţă, prăjitură cu frişcă şi căpşuni.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu frişcă
Pentru blat
200 g făină
1 ou
100 g zahăr
75 ml ulei
75 ml lapte
1 lingură praf de copt
Pentru umplutură
1 kg căpşuni
1 plic gelatină
300 g frişcă
1 plic întăritor pentru frişcă
Cum se prepară prăjitură cu frişcă
Freci zahărul cu oul,încorporezi uleiul,în fir subţire,laptele,făina şi praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până ce trece testul scobitorii,apoi laşi blatul la răcorit.
Speli căpşunile,le scurgi şi le pasezi. Treci piureul printr-o sită,pentru a îndepărta excesul de suc,şi-l amesteci cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Întinzi piureul peste blat şi dai prăjitura la frigider 2-3 ore,baţi frişca cu întăritorul şi o decorezi.
1 tavă
Preparare 70’
Dificultate medie