Reţeta zilei: tartă cu cireşe

Din cireşe, gustoasele fructe ale începutului de vară, poţi pregăti un desert cu frişcă şi biscuiţi, care este gata în doar o oră.
Ai nevoie de:
Pentru blat200 g biscuiţi dietetici,fără zahăr100 g untPentru umplutură30 g unt40 g făină300 ml lapte250 g brânză de vaci70 g zahăr2 ouă1 praf sarecoaja rasă de la o jumătate de lămâiezahăr vanilat200 g cireşePentru decorfrişcădulceaţă de cireşecireşe
Preparare
Tapetezi o formă de tort,pisezi biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit,până obţii un aluat uşor de modelat,pe care-l întinzi uniform în tavă. Dai blatul la rece,30 de minute.
Pentru umplutură,încălzeşti untul cu făina şi laptele călduţ,amestecând continuu,până se leagă. Iei vasul de pe foc. Cureţi cireşele de sâmburi şi le tai pe jumătate. Adaugi brânza de vaci şi restul de ingrediente,inclusiv cireşele,amestecând cu grijă. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi şi o dai la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Decorezi cu frişcă,dulceaţă de cireşe şi cireşe proaspete,după preferinţă.
Sursă foto:Profimedia