Reţeta zilei: Tartă cu mac
O tartă delicioasă, dar uşor de preparat în acelaşi timp. Uite în ce constă reţeta!
Ai nevoie de
Pentru blat
370 g făină
200 g unt
1 ou
3 linguri apă rece
1 praf de sare
2 linguri zahăr
Pentru umplutură
200 g mac
250 ml lapte
100 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 plic budincă de vanilie
coaja de la 1 lămâie
1 gălbenuş
zahăr pudră,pentru decor
Cum se prepară
Pentru blat,amesteci untul rece,tăiat cubuleţe,cu făina până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Încorporezi oul,apa,zahărul,sarea şi omogenizezi. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Macini macul şi-l amesteci cu laptele,adaugi zahărul tos şi cel vanilat şi-l aşezi pe foc,amestecând constant până când se îngroaşă. Dai departe,pui budinca şi coaja de lămâie şi omogenizezi.
Întinzi trei sferturi din aluat într-o tavă,inclusiv pe margini. Pui compoziţia de mac şi o nivelezi. Întinzi o foaie din aluatul rămas,îl tai fâşii şi decorezi tarta. O ungi cu gălbenuş şi ţii la cuptor până când se rumeneşte. După ce s-a răcorit,o pudrezi cu zahăr.