Reţeta zilei: Tort cu cremă de vanilie şi pişcoturi
Crema de vanilie este o combinaţie câştigătoare în deserturile tale. Încearcă reţeta noastră, cu pişcoturi şi dulceaţă de vişine, şi vei vedea că nu te poţi abţine să nu ceri încă o porţie.
Ai nevoie de
6 gălbenuşuri
250 g zahăr pudră
1 esenţă de vanilie
350 ml lapte
4 foi gelatină
500 g frişcă
12 pişcoturi
dulceaţă de vişine
Pentru ornat
fructe deshidratate,tăiate cubuleţe
dulceaţă de vişine,după gust
Preparare
Într-un vas încăpător,pui gălbenuşurile şi le freci 5 minute cu zahărul şi esenţa de vanilie. Torni laptele şi încorporezi pe baie de aburi,până când se îngroaşă compoziţia. Iei vasul de pe foc şi amesteci în continuare până când se mai răceşte,apoi adaugi gelatina,preparată conform indicaţiilor de pe pachet,şi frişca bătută. Omogenizezi toate ingredientele şi laşi la răcorit.
Torni o parte din crema de vanilie într-o formă rotundă sau într-una de guguluf. Ungi pişcoturile 2 câte 2 cu dulceaţă,după gust. Le aşezi şi torni restul de cremă peste ele. Dai la rece câteva ore. Înainte de servire,îl răstorni pe un platou şi îl decorezi,după imaginaţie,cu dulceaţă şi fructe deshidratate.
Foto:Profimedia