Reţete de murături: Ciuperci în oţet

Este sezonul murăturilor, aşa că de ce să nu încerci o reţetă inedită. Ciupercile în oţet sunt simplu de făcut şi foarte gustoase servite iarna la mesele de sărbătoare.
Ai nevoie de
2 kg ciuperci
2 morcovi
1 l apă
500 ml oţet
2 linguri sare
4 linguri zahăr
boabe de muştar
boabe de piper
foi de dafin
cimbru
Cum se prepară
Cureţi, speli, apoi feliezi ciupercile. Le fierbi 5-10 minute în apă cu o lingură de sare, apoi le scurgi.
Separat, amesteci apa cu oţetul, restul de sare, zahărul, foi de dafin, cimbru, boabe de muştar şi de piper, după gust. Pui apa pe foc şi laşi să clocotească până când se dizolvă sarea şi zahărul, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit. Aşezi în borcane ciupercile, alternativ cu felii de morcovi şi torni apa.
Înfiletezi capacele, apoi aranjezi borcanele într-o cratiţă, în care torni apă cât să le acoperi pe trei sferturi. Fierbi 20 de minute din momentul în care începe să clocotească apa. Le pui în pături şi le laşi la răcorit.