Reţete gustoase cu flori comestibile

Iubeşti florile datorită frumuseţii şi miresmei lor, însă ele pot fi mai mult decât elemente de decor pentru casă şi grădină. Ele îţi pot servi drept hrană! Află care dintre florile din grădina ta sunt comestibile şi cum le poţi folosi:
Listă de flori comestibile
Trandafir, albăstrea, monarda, gălbenele, garoafă, muşetel, cicoare, crizantemă, flori de citrice, păpădie (galbenă), cerceluş, părăluţe, gladiolă, hibiscus, nalbă, sporul casei, iasomie, panseluţă, lavandă, liliac, flori de mentă, condurul doamnei, flori de oregano, flori de ridiche, ceapă decorativă, angelică, urzică parfumată, rozmarin, flori de salvie, floarea-soarelui, violete, flori de dovleac.
Ai grijă!
Mănâncă doar petalele florilor!
Dacă ai o alergie, fereşte-te de plantele comestibile, deoarece acestea o pot agrava!
Nu mânca o floare, dacă nu eşti 100% sigură că aceasta este comestibilă!
Mănâcă doar flori crescute de tine! Nu mânca flori stropite cu pesticide şi nu culege flori din parc cu intenţia de a le mânca!
Salată cu flori
Ingrediente:
Petale de flori: trandafiri, lavandă, gălbenele, iasomie, panseluţe, garoafe
O legătură de năsturel
4 frunze de măcriş rupte în bucăţele
5 cepe verzi mărunţite
O legătură de salată de câmp feliată
6 ridichi feliate subţire
3 frunze de salvie mărunţite
3 frunze de mentă mărunţite
2 linguri ulei de măsline
O lingură zeamă de lămâie
O lingură de miere
Sare şi piper
Amestecă într-un bol ceapa, ridichile, năsturelul, măcrişul, salata de câmp, salvia, menta. În alt bol, amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie şi mierea, adăugând sare şi piper după gust. Combină acest amestec cu cel din primul bol, apoi adaugă petalele de flori. Poftă bună!
Paste cu lavandă
500 g de paste farfalle
2 linguri de flori de lavandă
2 grăunţi de usturoi zdrobiţi
3 castraveţi tocaţi
2 morcovi decojiţi şi tăiaţi
2 linguri ulei de măsline
Sare şi piper
Într-un bol mare, pune la fiert apă şi sare, apoi, după 2 minute, adaugă pastele. Pune la foc mediu o tigaie cu uleiul de măsline şi usturoiul, până când usturoiul prinde o culoare aurie. Apoi, adaugă în tigaie legumele. Striveşte florile de lavandă între degete, pentru a le amplifica aroma. Adaugă sare, piper şi florile de lavandă. Scutură ocazional tigaia, timp de 5-10 minute, până când legumele se înmoaie. Scurge pastele şi adaugă amesteul de legume. Poţi adăuga o lingură de flori de lavandă proaspătă peste paste. Poftă bună!
De asemenea, nu uita de minunatele dulceţuri pe care le poţi crea din flori! Dulceaţa de trandafiri, flori de salcâm, flori de lavandă sau flori de păpădie, toate au un gust minunat.
Sursa foto: www.pexels.com