Reţete răcoroase cu căpşuni

1 63654 original jpg jpeg

Este sezonul lor şi ar fi păcat să nu profiţi de aroma lor delicată pentru a prepara deserturi de nerefuzat pentru cei dragi. Descoperă câteva reţete pe cât de simple, pe atât de delicioase!

Parfait de căpşuni

Ai nevoie de:

4 ceşti de căpşuni tăiate felii

Un sfert de ceaşcă de zahăr tos

1 ceaşcă de brânză proaspătă de vaci

O jumătate de ceaşcă cremă de brânză

4 pişcoturi de şampanie

Un sfert de ceaşcă zahăr pudră

O lingura de apă

O lingură esenţă de vanilie

2 linguri alune

Într-un blender se pun două ceşti de căpşuni şi zahărul tos şi se amestecă bine. În alt vas se combină brânza proaspătă cu crema de brânză,zaharul pudră,apa şi esenţa de vanilie până devine o cremă fină. Se ia o cupă de îngheţată şi se pune în ea o jumătate de pişcot,un strat de căpşuni felii,un strat de brânză,un strat de piure de căpşuni. Se repetă operaţiunea până când se umple cupa. Se ţine la frigider pentru minim două ore,iar înainte de a fi servit se pun deasupra alunele.

Îngheţată de căpşuni

Ai nevoie de:

2 ceşti şi jumătate de lapte de preferabil nedegresat

O jumătate de ceaşcă lapte degresat

O cească zahăr pudră şi zahăr tos

3 gălbenuşuri de ou

2 ceşti rubarbă curăţată

Un sfert de ceaşcă vin roşu

3 ceşti căpşuni tăiate felii

Pune laptele pe foc la şi lasă-l până aproape începe să fiarbă,după care dă flacăra la minim. Omogenizează într-un vas gălbenuşurile de ou cu jumătate din cantitatea de zahărul şi amestecă până se dizolvă. Toarnă peste lapte această compoziţie şi amestecă cu o lingură până începe să se îngroaşe,după care dă vasul de pe foc.

În alt vas amestecă rubarba cu restul de zahăr şi cu vinul şi dă focul mare până începe să fiarbă,după care mai fierbe-l timp de 8 minute la foc mic până rubarba se înmoaie şi totul se transformă într-un sirop. Stinge flacăra şi lasa-l să se răcească timp de 10 minute. Pune într-un blender siropul şi căpşunile până se transformă într-o pastă,după care o combini cu laptele. Pune totul în vase de congelator şi o laşi pentru minim o oră la rece. Pentru a nu se forma cristale de gheaţă amestecă la fiecare oră îngheţata.

Citeşte şi:

Super cura de căpşuni

Motive pentru care să mănânci căpşuni



Recente

Biscuiti cu migdale  Sursa foto shutterstock 397045621 jpg
clickpentrufemei ro (16) jpg
Exercitii pentru mobilitate  Sursa foto shutterstock 2503715157 jpg
shutterstock 2389084967 jpg
Biscuiti cu cafea  Sursa foto shutterstock 123816595 jpg
shutterstock 2003468705 jpg
shutterstock 1150416335 jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
Pilaf de vinete  Sursa foto shutterstock 1533460418 jpg
shutterstock 2322448153 jpg
Greseala in etapa de demacheriere  Sursa foto shutterstock 1670788486 jpg
shutterstock 2505655825 jpg
Fursecuri cu gem de caise  Sursa foto shutterstock 2183724259 jpg
vârste  foto   Shutterstock jpg
gastro final jpg
De cate ori e indicat sa mananci pe zi  Sursa foto shutterstock 2313839567 jpg
shutterstock 2523212311 jpg
Cum iti activezi hormonii care tin greutatea sub control  Sursa foto shutterstock 2478575365 jpg
DJI 0658 jpg
shutterstock 1827278702 jpg