Reţete răcoroase cu căpşuni

1 63654 original jpg jpeg

Este sezonul lor şi ar fi păcat să nu profiţi de aroma lor delicată pentru a prepara deserturi de nerefuzat pentru cei dragi. Descoperă câteva reţete pe cât de simple, pe atât de delicioase!

Parfait de căpşuni

Ai nevoie de:

4 ceşti de căpşuni tăiate felii

Un sfert de ceaşcă de zahăr tos

1 ceaşcă de brânză proaspătă de vaci

O jumătate de ceaşcă cremă de brânză

4 pişcoturi de şampanie

Un sfert de ceaşcă zahăr pudră

O lingura de apă

O lingură esenţă de vanilie

2 linguri alune

Într-un blender se pun două ceşti de căpşuni şi zahărul tos şi se amestecă bine. În alt vas se combină brânza proaspătă cu crema de brânză,zaharul pudră,apa şi esenţa de vanilie până devine o cremă fină. Se ia o cupă de îngheţată şi se pune în ea o jumătate de pişcot,un strat de căpşuni felii,un strat de brânză,un strat de piure de căpşuni. Se repetă operaţiunea până când se umple cupa. Se ţine la frigider pentru minim două ore,iar înainte de a fi servit se pun deasupra alunele.

Îngheţată de căpşuni

Ai nevoie de:

2 ceşti şi jumătate de lapte de preferabil nedegresat

O jumătate de ceaşcă lapte degresat

O cească zahăr pudră şi zahăr tos

3 gălbenuşuri de ou

2 ceşti rubarbă curăţată

Un sfert de ceaşcă vin roşu

3 ceşti căpşuni tăiate felii

Pune laptele pe foc la şi lasă-l până aproape începe să fiarbă,după care dă flacăra la minim. Omogenizează într-un vas gălbenuşurile de ou cu jumătate din cantitatea de zahărul şi amestecă până se dizolvă. Toarnă peste lapte această compoziţie şi amestecă cu o lingură până începe să se îngroaşe,după care dă vasul de pe foc.

În alt vas amestecă rubarba cu restul de zahăr şi cu vinul şi dă focul mare până începe să fiarbă,după care mai fierbe-l timp de 8 minute la foc mic până rubarba se înmoaie şi totul se transformă într-un sirop. Stinge flacăra şi lasa-l să se răcească timp de 10 minute. Pune într-un blender siropul şi căpşunile până se transformă într-o pastă,după care o combini cu laptele. Pune totul în vase de congelator şi o laşi pentru minim o oră la rece. Pentru a nu se forma cristale de gheaţă amestecă la fiecare oră îngheţata.

Citeşte şi:

Super cura de căpşuni

Motive pentru care să mănânci căpşuni



Recente

portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg