Ruladă cu brânză

1 76419 original jpg jpeg

Descoperă cum să prepari pas cu pas o ruladă aspectuoasă, uşoară, de vară!

Ai nevoie de

Pentru blat

3 ouă

150 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

80 g făină

Pentru umplutură

150 g cremă de brânză

100 g frişcă

2 linguri de zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

250 g pepene verde fără coajă

Pentru decor

zahăr pudră

200 g pepene verde, fără coajă

frunze de mentă

Preparare

Pentru blat, baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră până se albesc, adaugi esenţa de vanilie şi făina, în ploaie. Omogenizezi bine, apoi încorporezi uşor albuşurile bătute spumă. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, pe care o tapetezi cu foaie de copt, şi o coci aproximativ 15 minute. Scoţi blatul pe un prosop, pe care l-ai umezit în prealabil, şi-l rulezi cu tot cu prosop. Îl laşi să se răcească.

Amesteci crema de brânză cu zahărul pudră, frişca bătută şi cu esenţa de vanilie. Desfaci cu grijă blatul, întinzi peste el crema, pui cubuleţele de pepene verde curăţat de sâmburi şi rulezi la loc.

Laşi rulada la rece cel puţin 2 ore, apoi o poţi servi presărată cu zahăr pudră, decorată cu „mingiuţe“ de pepene şi cu frunze de mentă.