Ruladă cu brânză
Descoperă cum să prepari pas cu pas o ruladă aspectuoasă, uşoară, de vară!
Ai nevoie de
Pentru blat
3 ouă
150 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
80 g făină
Pentru umplutură
150 g cremă de brânză
100 g frişcă
2 linguri de zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
250 g pepene verde fără coajă
Pentru decor
zahăr pudră
200 g pepene verde, fără coajă
frunze de mentă
Preparare
Pentru blat, baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră până se albesc, adaugi esenţa de vanilie şi făina, în ploaie. Omogenizezi bine, apoi încorporezi uşor albuşurile bătute spumă. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, pe care o tapetezi cu foaie de copt, şi o coci aproximativ 15 minute. Scoţi blatul pe un prosop, pe care l-ai umezit în prealabil, şi-l rulezi cu tot cu prosop. Îl laşi să se răcească.
Amesteci crema de brânză cu zahărul pudră, frişca bătută şi cu esenţa de vanilie. Desfaci cu grijă blatul, întinzi peste el crema, pui cubuleţele de pepene verde curăţat de sâmburi şi rulezi la loc.
Laşi rulada la rece cel puţin 2 ore, apoi o poţi servi presărată cu zahăr pudră, decorată cu „mingiuţe“ de pepene şi cu frunze de mentă.