Rulouri cu cremă de vanilie

1 rulouri cu vanilie jpg jpeg

Rulouri umplute cu cremă de vanilie - un desert pe cât de aspectos, pe atât de delicios. Şi unde mai pui că este foarte simplu de făcut!;

Ingrediente

Pentru aluat:

- o cană ulei (250ml);

- o cană apă (250ml);

- un praf de sare;

- făină cât cuprinde (aproximativ 750g).

Pentru crema de vanilie:

- 3 ouă;

- o cană zahăr (250g);

- un litru lapte;

- o linguriţă esenţă de vanilie;

- 5 linguri făină;

- un pachet de margarină (250g).

În plus:

- ulei pentru uns beţele de rulouri;

- zahăr pudra.

Mod de preparare

Aluatul este unul simplu. Se amestecă toate ingredientele într-un castron până când se obţine o coca un pic moale. Se răstoarnă pe masă şi se adaugă făină până când se întăreşte suficient încât să poată fi întinsă.

Se împarte coca în bile mai mici şi se întinde pe masă de lucru, apoi se taie fâşii de aproximativ 2 cm lăţime. Se ia băţul pentru rulouri uns cu ulei, se fixează bine pe coca şi se rulează, apăsând uşor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedează tot aşa până când se termină coca. 

rulouri cu vanilie reteta jpg jpeg

Rulourile se aşază în tavă tapetata cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor până când se rumenesc frumos, întorcându-le de pe o parte pe altă.

Crema de vanilie se face amestecând ouăle cu zahărul, apoi se adaugă laptele, esenţa de vanilie şi făina. Folosiţi mixerul pentru a nu forma cocoloaşe. La final se adaugă margarină tăiată cubuleţe. Se pune cratiţă pe foc mic şi se amestecă în continuu până când crema se îngroaşă.

Se umplu rulourile cu cremă, cu ajutorul unui pos pentru ornat sau a unei pungi tăiate la un colţ.

Presăraţi zahăr pudră pe deasupra şi asta e. Poftă bună!

Sursă: bucataras.ro