Salată cu piept de curcan şi porumb
Ce ai nevoie: 300 g piept de curcan fiert, 4-5 frunze de salată verde, 1 ardei gras roşu, 1 ceapă mică, 5-6 ştiuleţi (baby) de porumb muraţi (din conservă), 2 linguri boabe de porumb dulce (conservă), 1 lingură stafide hidratate (opţional).
Pentru asezonat
*2 linguri muştar dulce*1 linguriţă oţet de mere*3 linguri ulei de măsline*4 linguri supă de pasăre strecurată;sare; piperCum se prepară:
Se taie şuviţe pieptul de curcan fiert şi se aşază într-o salatieră.
Se adaugă frunzele de salată verde,rupte cu mâna,ardeiul curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe,ceapa tăiată peştişori (sau rondele),ştiuleţii şi boabele de porumb scurse de zeama în care au fost conservate şi stafidele hidratate.
Separat,se bat cu telul (sau se mixează) muştarul,uleiul,oţetul,supa de pasăre,sare şi piper,după gust. Soluţia obţinută se toarnă în salatieră,se amestecă cu grijă să nu se zdrobească ingredientele şi se serveşte imediat.