Salată de sfeclă cu nuci

1 65703 original jpg jpeg

Ai nevoie de: 250 g sfeclă/ 50 g nuci/ 70 g prune uscate/ 1 căţel usturoi/ sare / piper/ ulei / oţet / frunze de pătrunjel

Cum se prepară:

Speli bine sfecla sub jet de apă şi o fierbi în coajă până se înmoaie. O scoţi şi o laşi la răcit.

Hidratezi prunele,turnând apă fierbinte peste ele. Le laşi 15 minute,apoi le tai la mărimea dorită. Toci nucile. Păstrezi câteva şi pentru decor. Zdrobeşti usturoiul. Faci o vinegretă din ulei şi oţet. 

Cureţi sfecla,o dai prin răzătoarea mare şi o pui într-un bol. Adaugi prunele,nucile şi usturoiul. Amesteci,potriveşti de sare şi piper şi torni vinegreta.  Ornezi cu nuci şi frunzuliţe de pătrunjel.