Salată de sfeclă cu nuci
Ai nevoie de: 250 g sfeclă/ 50 g nuci/ 70 g prune uscate/ 1 căţel usturoi/ sare / piper/ ulei / oţet / frunze de pătrunjel
Cum se prepară:
Speli bine sfecla sub jet de apă şi o fierbi în coajă până se înmoaie. O scoţi şi o laşi la răcit.
Hidratezi prunele,turnând apă fierbinte peste ele. Le laşi 15 minute,apoi le tai la mărimea dorită. Toci nucile. Păstrezi câteva şi pentru decor. Zdrobeşti usturoiul. Faci o vinegretă din ulei şi oţet.
Cureţi sfecla,o dai prin răzătoarea mare şi o pui într-un bol. Adaugi prunele,nucile şi usturoiul. Amesteci,potriveşti de sare şi piper şi torni vinegreta. Ornezi cu nuci şi frunzuliţe de pătrunjel.