Salată gustoasă cu chifteluţe

1 76681 original jpg jpeg

Chiar dacă au în compoziţie ingrediente diferite, chiftelele se prepară din Spania până în India şi din Turcia până în Suedia. Încearcă o reţetă 100% naturală, care să îţi aducă aminte de gustul de acasă.

Ai nevoie

Pentru chiftele

250 g carne tocată, amestec porc şi vită

1 ou

1 lingură făină

1 lingură pesmet

5-6 căţei de usturoi

sare

piper

Pentru salată

50 g fasole fiartă

50 g porumb, din conservă

50 g brânză de capră

1 roşie

1 salată verde

1 cartof copt

sare

2-3 linguri ulei de măsline

Cum se prepară salata

Amesteci carnea cu căţeii de usturoi pisaţi, oul, făina, pesmetul, sare şi piper, după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Le dai la cuptor, încins în prealabil, şi le ţii până când se pătrunde carnea. Speli salata, o scurgi şi o rupi. O amesteci cu brânza tăiată cubuleţe, roşia feliată, porumbul, fasolea verde, cartoful mărunţit şi chiftelele rupte. Condimentezi cu sare şi torni ulei de măsline.