Salată gustoasă cu chifteluţe
Chiar dacă au în compoziţie ingrediente diferite, chiftelele se prepară din Spania până în India şi din Turcia până în Suedia. Încearcă o reţetă 100% naturală, care să îţi aducă aminte de gustul de acasă.
Ai nevoie
Pentru chiftele
250 g carne tocată, amestec porc şi vită
1 ou
1 lingură făină
1 lingură pesmet
5-6 căţei de usturoi
sare
piper
Pentru salată
50 g fasole fiartă
50 g porumb, din conservă
50 g brânză de capră
1 roşie
1 salată verde
1 cartof copt
sare
2-3 linguri ulei de măsline
Cum se prepară salata
Amesteci carnea cu căţeii de usturoi pisaţi, oul, făina, pesmetul, sare şi piper, după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Le dai la cuptor, încins în prealabil, şi le ţii până când se pătrunde carnea. Speli salata, o scurgi şi o rupi. O amesteci cu brânza tăiată cubuleţe, roşia feliată, porumbul, fasolea verde, cartoful mărunţit şi chiftelele rupte. Condimentezi cu sare şi torni ulei de măsline.