Salată mexicană cu avocado şi ton

1 68955 original jpg jpeg

Ai ajuns târziu acasă şi nu mai ai răbdare să găteşti? Iată cum să prepari o salată gustoasă, pentru cei dragi, în doar 20 de minute. Cantităţile de mai jos sunt pentru 4-6 persoane.

Ingrediente de care ai nevoie

2 conserve de ton

2 fructe de avocado

3-4 roşii mijlocii

2 ardei capia sau ardei gras roşu (copţi şi decojiţi)

1 bol cu fasole (boabe) roşie sau pestriţă fiartă

300 g boabe de porumb (1 conservă)

4-5 tije de pătrunjel

sare

piper

1 lingură cu ulei de salată

1 lămâie sau 2 lime

Mod de preparare

Într-un castron destul de mare se pun:fasolea fiartă şi scursă bine de zeamă,porumbul fiert şi scurs,miezul de avocado tăiat bucăţele. Peste amestec se stoarce zeamă de la lămâie,se sărează uşor şi se amestecă. Ardeiul copt se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri şi se adaugă la restul de  ingrediente. Roşiile se spală şi se taie în bucăţi,se scurg în sită dacă au multă zeamă şi se pun peste ardei. Se adaugă bucăţile de ton (cu sau fără ulei sau suc propriu),se stropeşte totul cu zeamă de lămâie şi se amestescă încet. Se piperează şi se sărează după gust. Salata se netezeşte după ce s-a amestecat încă 1 minut în castron cu ulei de măsline. O poţi decora cu pătrunjel tocat fin sau cu tijele de pătrunjel spălate şi uscate. Se pune în frigider la rece pentru 30 minute.

Aceasta salata o poţi servi cu lipie,turte de mălai sau pâine pe vatră,lângă vin alb sec.