Salată Waldorf – o reţetă celebră
Salata Waldorf s-a preparat prima dată la restaurantul hotelului Waldorf din New York, în 1893 – 1896, de unde i-a rămas şi numele. Reţeta este pentru 6 – 8 persoane şi este gata în doar 20 de minute.
Ingrediente
2 ţeline mijlocii
4 – 6 mere verzi
1 pahar de maioneză
¼ lămâie
Sare
10 – 14 nuci întregi
2 -3 tije de pătrunjel
Mod de preparare
Se spală şi se curăţă ţelina de coajă,se taie felii mari,care se pun într-un vas emailat şi se opăresc cu apă clocotită. Se acoperă vasul pentru 15 minute,după care fiecare felie de ţelină se taie cuburi sau felii subţiri,care se strâng în castron adânc. Se curătă merele de coajă şi de sâmburi,se taie cuburi mici. Se pun peste ţelină. Se stropesc cu zeama de lămâie ca să nu se oxideze prea repede. Peste amestec se pune miez de nucă tocat mărunt,se săreaza puţin,se amestecă încet ca să nu se rupă feliile de măr,se pune maioneza în castron,se omogenizează salata,se netezeşte cu lama cuţitului şi se lasă la rece 30 de minute. Se serveşte cu crutoane sau cu felii de pâine proaspătă.
Citeşte mai multe reţete în cartea “Salate şi conserve din legume şi fructe” de Maria Cristea Şoimu,care se găseşte la toate punctele de difuzare împreună cu revista Click! pentru femei,din 18 septembrie.