Secretul celor mai bune sarmale de Crăciun

1 84341 original jpg jpeg

Peste câteva săptămâni se apropie sărbătoarea Crăciunului şi toate gospodinele vor găti sarmale. Fie că le vor servi cu păine sau mămăliguţă, smântână sau ardei iute, nu aceste ingrediente sunt cele care le fac bune. Îţi vom împărtăşi azi secretul celor mai bune sarmale de Crăciun!

Dacă nu ţi-ai dat seama, secretul celor mai bune sarmale stă în... varză! Este ingredientul care dă gustul de „ca la mama acasă„ acestui preparat culinar tradiţional. Şi cele mai bune frunze de varz sunt cele fierte!

Secretul celor mai bune sarmale de Crăciun - varza

Frunzele de varză se folosesc, în general, murate. Trebuie să fie cât mai subţiri şi moi pentru ca sarmaua să fie rulată corect. Pentru ca frunzele să iasă ca la carte, e indicat să le fierbeţi câteva minute înainte.

Se secţionează cotorul unei verze, dar nu se îndepărteaază complet. Se pune apă într-o cratiţă şi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă o lingură de oţet şi puţină sare.

Se pune varza în apă şi se lasă la fiert 2-3 minute. Se scot frunzele şi se răcesc puţin în cameră. Puteţi folosi la fiert şi cuptorul cu microunde. Se îndepărtează cotorul verzei şi se pune 5 minute la cuptorul cu microunde. Frunzele se vor separa mai uşor.

Mai puteţi îndepărta cotorul verzei, lega capetele şi pune într-o pungă pentru copt. Se pune la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic. Frunzele se vor separa uşor apoi. O altă metodă de a scoate frunzele fără a le rupe e prin congelare.

Se bagă varza la congelator până îngheaţă. Apoi se scoate şi se lasă să se dezgheţe singură la temperatura camerei. Frunzele se vor desprinde cu uşurinţă, fără a se rupe.

Sursa: secretele.com