Sfaturile lui Cătălin Scărlătescu pentru un cozonac bine crescut, pufos şi delicios
Fie că suntem novici în bucătărie, fie că avem o experienţă bogată, un cozonac e întotdeauna o provocare. Crăciunul se apropie, iar acest desert tradiţional nu poate lipsi de Sărbători. Dacă te-ai hotărât să-l prepari acasă şi să simţi aroma lui inconfundabilă, iată câteva sfaturi de la chef Cătălin Scărlătescu, pentru a obţine un cozonac bine crescut, pufos şi delicios.
Un cozonac tradiţional iese în evidenţă datorită aluatului pufos şi aromat, dar şi datorită umpluturii cu gust bogat de nucă şi cacao. Un cozonac delicios este o reală provocare. Succesul depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părţile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) şi de multe alte secrete.
Respectaţi întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de chef Cătălin Scărlătescu! Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!
FOTO Shutterstock