Shake-uri de fructe pentru mai multă energie!
În zilele noastre, în timp ce se redescoperă arome din trecut şi se caută produse autentice şi bio, mierea de albine revine în actualitate. Unii o aleg pentru că este sănătoasă, alţii pentru gustul ei aromat. iar alţii o folosesc pentru a înlocui cu succes zahărul.
Iată două reţete de shake-uri care să te energizeze:
Shake de fructe de pădure cu miere
Ingrediente
80 g de miere
200g de fructe de padure
250 ml de lapte
250 ml de frişcă lichidă
Mod de prepare
Spalaţi,curăţaţi şi scurgeţi fructele de pădure,turnaţi-le într-un vas împreună cu mierea şi puneţi pe foc mic timp de 5 minute. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi să se răcească,apoi adăugaţi laptele şi frişca,amestecaţi totul şi puneţi la frigider pentru cel puţin o oră. În momentul servirii,puneţi compoziţia într-un blender şi mixaţi până se obţine o consistenţă spumoasă şi omogenă. Se serveşte imediat.
Shake de miere,piersici şi iaurt cu ghimbir
8 linguri de miere
4 piersici
500 g de iaurt
Ghimbir proaspăt
Decojiţi piersicile,scoateţi sâmburii şi tăiaţi-le bucăţele. Puneţi-le în blender împreună cu iaurtul,mierea şi o lingură de ghimbir răzuit,peste care adăugaţi multă gheaţă. Mixaţi până se obţine o compoziţie omogenă şi spumoasă. Turnaţi shake-ul astfel obţinut în pahare şi introduceţi-l în frigider până la momentul servirii. Puteţi orna cu un firicel de miere.
Citeşte mai multe proprietăţi şi utilizări ale mierii în cartea “Mierea – Proprietăţi şi utilizări” de Daniela Guaiti, de la Editura Casa.