Spumă de căpşuni şi banane. Cel mai simplu desert

Spumă de căpşuni şi banane  Cel mai simplu desert jpeg

Este sezonul căpşunilor. Aceste fructe roşii, suculente şi delicioase, foarte sănătoase, conţin vitamina C şi alte substanţe nutritive care stimulează producţia de endorfine. Căpşunile pot fi mâncare pe tot parcursul zilei, aşadar nu ezita să le incluzi în dieta ta în perioada următoare. Şi pentru că nimic nu e mai delicios decât un desert răcăros în zilele călduroase, îţi propunem un desert rapid: spumă de căpşuni cu banane. Iată cum se prepară.

Ingrediente

  • 1 kg căpşuni
  • 2-3 banane
  • 300 gr zahăr
  • 6 ouă
  • un praf sare

Mod de preparare spumă de căpşuni

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, cu un praf de sare, până devin albe şi dense.

Separat, se pune la fiert un sirop din 300 gr zahăr şi 300 ml apă. Se lasă să fiarbă, apoi în fir subţire se incoporeaza în spumă de albuşuri.

Căpşunile se spală, se curată de codiţe şi se lasă la scurs. Jumătate din ele se mixează spumă, jumătate se feliază şi se lasă la scurs.

Bezeaua coaptă se împarte în două părţi. O parte se spriteaza sub formă de bezele şi se coc în în cuptor, la 70 grade, timp de 40 minute, până se întăresc şi devin crocante. Se scot, se lasă la temperat.

Restul de bezea se amestecă cu spumă de căpşuni.

Bananele se curată şi se feliază. Se aşază câteva feliuţe de banane peste fiecare bezea, se îmbracă în spumă de căpşuni şi se ornează cu felii proaspete.

Spumă de căpşuni se poate combină cu felii de banane şi de căpşuni şi se montează în pahare sau borcanele, se garnisesc cu un moţ de bezea şi se servesc sub formă de deşert la pahar.

Dacă îţi plac căpşunile, poţi încerca şi alte reţete:

Tartă cu căpşuni

Prăjitură uşoară cu căpşuni

Ruladă cu frişcă şi căpşuni