Tartă cu căpşuni
Descoperă cum se prepară această tartă delicioasă cu căpşuni!
Ai nevoie de
Pentru aluat120 g unt180 g făină50 g zahăr pudră2 ouă1 lingură apăcoaja de la 1 lămâie bio
Pentru cremă
40 g făină
30 g unt
250 ml lapte
2 ouă
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
Pentru decor
150-200 g căpşuni tăiate felii
1 plic tort-gelee
Preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul, adaugi untul moale, ouăle, apa şi coaja de lămâie. Frămânţi bine şi-l laşi deoparte o oră, acoperit. Apoi îl întinzi într-o foaie rotundă, pe care o pui într-o formă de tartă, aşa încât să îmbrace şi marginile. Înţepi aluatul din loc în loc.
Pentru umplutură, freci untul, îl amesteci cu făina şi îl pui pe foc mic, apoi torni laptele, amestecând continuu, până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc şi, după ce s-a răcit, încorporezi ouăle şi cele două tipuri de zahăr. Torni compoziţia peste blat. Dai tava la cuptor până când tarta s-a rumenit. O scoţi şi în timp ce se răceşte, prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pe toată suprafaţa tartei aşezi felii de căpşuni una lângă alta şi le acoperi cu tort-gelee. Dai la frigider peste noapte.