Ştrudel cu stafide şi mac, un desert de răsfăţ

1 78466 original jpg jpeg

Ştrudelul cu stafide şi mac este o reţetă gustoasă, şi unde mai pui că aromezi toată bucătăria când o prepari!

Dificultate medie Preparare 1h 30´ 1 tavă

Ai nevoie de

Pentru aluat

15 linguri ulei

15 linguri apă minerală

1 praf de sare

2 linguri zahăr pudră

făină, cât cuprinde

Pentru umplutură

350 g mac măcinat

450 ml lapte

75 g făină

1 linguriţă esenţă de rom

150 g zahăr

2 linguri stafide

1 ou, pentru uns

Mode de preparare

Amesteci uleiul cu apa minerală, zahărul şi sarea. Încorporezi făina treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic.

Combini macul cu laptele, zahărul, făina şi cu esenţa de rom. Îl aşezi pe foc, amestecând constant, până se îngroaşă. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit.

Întinzi aluatul, pui umplutura de mac, o nivelezi şi presari stafidele. Rulezi şi aşezi prăjitura într-o tavă tapetată. O ungi cu oul bătut şi o dai la cuptor până se rumeneşte.