Ştrudel cu stafide şi mac, un desert de răsfăţ
Ştrudelul cu stafide şi mac este o reţetă gustoasă, şi unde mai pui că aromezi toată bucătăria când o prepari!
Dificultate medie Preparare 1h 30´ 1 tavă
Ai nevoie de
Pentru aluat
15 linguri ulei
15 linguri apă minerală
1 praf de sare
2 linguri zahăr pudră
făină, cât cuprinde
Pentru umplutură
350 g mac măcinat
450 ml lapte
75 g făină
1 linguriţă esenţă de rom
150 g zahăr
2 linguri stafide
1 ou, pentru uns
Mode de preparare
Amesteci uleiul cu apa minerală, zahărul şi sarea. Încorporezi făina treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic.
Combini macul cu laptele, zahărul, făina şi cu esenţa de rom. Îl aşezi pe foc, amestecând constant, până se îngroaşă. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit.
Întinzi aluatul, pui umplutura de mac, o nivelezi şi presari stafidele. Rulezi şi aşezi prăjitura într-o tavă tapetată. O ungi cu oul bătut şi o dai la cuptor până se rumeneşte.