Suc de afine

1 70362 original jpg jpeg

Un suc răcoritor pentru zilele toride de vară.

Ingrediente necesare:

2 kg afine

2 kg zahăr

1 l apă

zahăr vanilinat

Cum se prepară:

Curăţăm fructele de frunze şi de codiţe,le spălăm în mai multe ape reci şi le punem într-un vas emailat,acoperite cu 1 l de apă,să fiarbă la foc mic până când fructele pleznesc uşor. Tragem vasul de pe foc şi lăsăm fructele să se răcească,după care le zdrobim cu mâna şi le punem să se scurgă într-un tifon pus în două. Lăsăm să se scurgă încet,după care punem sucul să se limpezească 10 ore la rece. Lichidul decantat îl punem să fiarbă împreună cu zahărul în alt vas,în care îl adăugăm în proporţie de 1/2,faţă de sucul de fructe. Fierbem amestecul pe foc mic,parfumăm cu zahăr vanilinat 20 min.

8ccef7857e8b4f9bb18f42d59fad6d76 jpg jpeg