Supă-cremă de praz, ideală vara

2 shutterstock 732036895 jpg jpeg

Ai nevoie de

3 linguri unt 4 bucăţi praz 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 900 g cartofi, descojiţi şi tăiaţi cubuleţe 1 rădăcină ţelină, curăţată şi tăiată 1,6 l supă de legume 2 foi de dafin crenguţe de cimbru, după gust 1 linguriţă sare ¼ linguriţă piper măcinat 240 g smântână grasă câteva frunze de ceapă verde, tăiate fin brânză, după gust

Cum se prepară supa

Topeşti untul într-o oală de supă, adaugi prazul mărunţit şi usturoiul şi le căleşti 10 minute, amestecând, până se înmoaie, având grijă să nu se ardă. Adaugi cartofii şi ţelina, torni supa de legume, condimentezi cu dafin, cimbru, sare şi piper şi laşi să dea în clocot. Acoperi oala şi reduci flacăra. Fierbi 15 minute la foc mic, până se înmoaie cartofii şi ţelina.

Scoţi foile de dafin şi crenguţele de cimbru, o scurgi, păstrezi zeama, apoi pasezi supa cu un blender, până se omogenizează. Adaugi smântâna şi fierbi din nou, la foc mic. Guşti şi, dacă e cazul, presari sare şi piper. Dacă supa e prea groasă, mai torni din zeama păstrată. Decorezi cu ceapă verde şi serveşti cu brânză, dacă doreşti.



Recente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg