Supă de cartofi dulci şi cocos

1 63875 original jpg jpeg

Pe lângă beneficiile pe care le aduce sănătăţii (conţinând un mare număr de electroliţi - potasiu, calciu, sodiu), laptele de cocos este şi un ingredient delicios, care adaugă o uşoară notă asiatică oricărui fel de mâncare.

Laptele de cocos se găseşte acum în mai toate supermarketurile,la preţuri decente. Adaosul de lemongrass şi ghimbir vă va purta,pe aripile gustului,până în Thailanda.

Încălziţi cuptorul la 200 de grade. Aşezaţi cuburile de cartof dulce pe o tavă,stropiţi-le cu o lingură de ulei de floarea-soarelui şi daţi la cuptor.

După 20-30 de minute,când s-au înmuiat,scoateţi cartofii din cuptor.

Într-o tigaie încălziţi la foc mediu cealaltă lingură de ulei şi căliţi,timp de 4 minute,ceapa,prazul,lemongrassul,ghimbirul ras şi jumătate din ardeiul iute.

Adăugaţi cartofii copţi,supa de legume (sau apa) şi roşiile pasate şi aduceţi la punctul de fierbere.

După primul clocot reduceţi intensitatea flăcării la minimum şi lăsaţi preparatul 10 minute,până lichidul scade uşor,iar legumele sunt deja fierte.

Adăugaţi conserva de lapte de cocos,păstrându-vă trei linguri pentru a decora la final preparatul.

Fierbeţi alte 5 minute,amestecând frecvent şi potrivind de gust cu sare şi piper.

Apoi luaţi de pe foc,extrageţi tulpina de lemongrass şi aruncaţi-o (este foarte fibroasă,iar aroma oricum a pătruns în supă) şi amestecaţi totul cu un blender de mână,până preparatul se transformă într-o supă-cremă.