Supă de conopidă, hrănitoare şi aromată
Uite cum poţi prepara din conopidă o supă delicioasă şi hrănitoare!
Ai nevoie de
1 conopidă mare 1 morcov2 cartofi 1 ţelină½ legătură pătrunjel verde1 lingură unt2-3 linguri uleisarepiperzeamă de lămâie4 l apăPentru găluşte 2 ouă6 linguri griş1 lingură uleisare
Preparare
Desfaci conopida în bucheţele, o speli în apă rece şi o laşi la scurs. Speli şi tai cubuleţe morcovii, cartofii şi ţelina şi tai pătrunjelul mărunt.
Într-o oală mare, topeşti împreună untul cu uleiul. Căleşti morcovul şi ţelina câteva secunde, ca să nu se ardă, apoi torni apa şi le laşi să fiarbă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Când legumele sunt aproape fierte, adaugi bucheţelele de conopidă şi fierbi în continuare, la foc mic.
Între timp, pregăteşti găluştele. Baţi ouăle bine şi adaugi grişul în ploaie, apoi uleiul şi sarea. Când compoziţia e omogenă, o dai la frigider 10 minute. Bagi lingura în supa fierbinte, iei câte puţin din amestec şi formezi găluştele.
Adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe şi laşi supa să fiarbă în continuare, până când cartofii sunt pătrunşi. Spre final, pui zeamă de lămâie, după gust. Dacă e nevoie, mai presari sare după gust şi pătrunjelul tocat. Serveşti supa caldă.