Supă de pui cu tăiţei

1 68225 original jpg jpeg

Supa de pui cu tăieţei este un preparat simplu, cu ingrediente destul de ieftine şi accesibile, dar un gust delicios care te va cuceri şi îţi va intra direct la suflet.

Învaţă să găteşti chiar tu o supă care te transportă pe loc în vremea copilăriei,îţi încălzeşte şi hrăneşte corpul,dar şi sufletul. Noi îţi dăm reţeta bunicii,tu adună ingredientele şi acordă-ţi o oră ca să te bucuri din nou de gustul copilăriei.  

       

Ai nevoie de tacâmuri de pui (resturi:spate,aripi,gât,gheare),3-4 linguriţe de Vegeta Gust de Găină,300 g rădăcină ţelină,100 g rădăcină pătrunjel,2 morcovi,o ceapă,tăieţei,sare şi piper.       

Şi pentru că nimic nu se compară cu gustul tăieţeilor de casă,recomandarea noastră este să-i pregăteşti chiar tu.

Pune o cană de făină într-un castron,fă o adâncitură şi adaugă un ou intreg şi o linguriţă de sare. Amestecă oul cu făina,apoi frământă o cocă vârtoasă,pe care o împarţi în două bucăţi. Tapează masa de lucru cu făină şi întinde fiecare bucată într-o foaie subţire. Lasă-le la zvântat cel puţin 20 de minute,apoi răsuceşte foile pe sucitor,rulează şi taie subţire tăieţeii,pe care trebuie să îi scuturi de surplusul de făină şi să îi răsfiri pe o coală de hârtie. Tăieţeii astfel obţinuţi pot fi folosiţi toţi de îndată sau se pot usca o parte şi păstra pentru o supă viitoare.      

Înainte cu aproximativ 10 minute ca supa să fie complet fiartă,adaugă câteva linguriţe de vegeta,pentru un gust mai intens şi o savoare inconfundabilă. Dacă vrei ca supa să fie limpede,strecoar-o şi foloseşte zarzavaturile fierte şi carnea de pui pentru alte feluri de mâncare. Tăieţeii se adaugă la sfârşit,inainte de ultimul clocot.   

Serveşte presărat cu pătrunjel şi piper şi savurează din plin gustul copilăriei!